Com puc saber la talla de pantalons?

Aquesta és una pregunta que alguns de vosaltres ens feu arribar abans de fer-nos una compra per la pàgina web. Per aquest motiu, ens hem decidit a encetar el nostre blog resolent aquest dubte.

De totes maneres, si us fa mandra llegir-lo, en el següent vídeo hi trobareu tota l'explicació:

Per fer-ho fàcil, us expliquem dues maneres de poder saber la vostra talla o la de qualsevol altra persona, en el sistema de centímetres que és el propi de països com França o Espanya.

La primera és la més ortodoxa, que és mesurant la cintura amb una cinta de modista o sastre. Un cop tinguem el diàmetre total de la nostra cintura l'hem de dividir per la meitat, i obtindrem la nostra talla.

Exemple: La mida total de la cintura són 84 cms. La meitat de 84 és 42, per tant, la nostra talla és una 42.

Només ens falta afegir un petit matís: si la mida l'heu pres sobre la cintura d'una persona vestida, heu de tenir en compte que el gruix de la roba afecta al resultat. La manera de corregir-ho, en aquest cas també és simple, es tracta de modificar una mica el resultat a la baixa. O sigui, haurem de tenir en compte que una 42 és en realitat una 40, o que una 50 és en realitat una 48. Prou fàcil, no?

Doncs, la segona manera és encara més senzilla. Tots tenim uns pantalons que ens van bé i el que farem és fer servir aquests mateixos pantalons per esbrinar la nostra talla. En aquest cas, només haurem d'amidar la longitud de la cintura dels pantalons, cordats, de punta a punta d'un sol costat, com en la foto.

El resultat serà directament la talla, sense haver de fer cap altre tipus d'operació.

Exemple: La cintura dels pantalons té una longitud de 42 centímetres, la nostra talla és una 42.

Ara que ja sabem com esbrinar la talla de pantalons en centímetres, ens queda una segona part, que és saber traduir aquesta talla a polzades, el sistema de talles més utilitzat arreu del món i també molt present a casa nostra. De fet, sempre que us trobeu una W precedint dues xifres, com un W28 o W32, heu de saber que es tracta d'una talla en polzades. Un apunt: la W és l'abreviatura de waist, que vol dir cintura en anglès.

Saber fer aquesta equivalència és imprescindible per saber la talla en marques tant importants com Levi's, Lee, Wrangler, Lois, etc.

En aquest quadre hi ha les principals mides representades:

Hi ha un petit truc per poder fer el canvi d'un sistema a l'altre. Si us fixeu en el quadre, des de les talles més petites fins a la 40, es tracta de restar 8 i obtenim la nostra talla en polzades (40 - 8 = 32; essent 40 la talla en cms i la 32, o W32, en polzades). En canvi de la 44 cap amunt, es tracta de restar-ne 10 (50 - 10 = 40; essent 50 la talla en cms i la 40, o W40, en polzades).

També heu de tenir en compte que malgrat que els càlculs els fem bé, molt sovint les talles indicades pels fabricants no coincideixen amb la realitat i això sol generar sovint confusions i haver de realitzar canvis i devolucions. És quelcom al que ja estem tots habituats. En tot cas, podem dir en la seva defensa que en la realització de qualsevol tipus de peça de roba intervenen molts factors, com el rentat, d'aquí la dificultat que hi ha sovint a ser més precís.

Bé, esperem que aquest tutorial/consell us sigui d'utilitat i que us hagi agradat.

Només ens resta recomanar-vos que us subscriviu al nostre canal de Youtube per a poder seguir-nos en el format de vídeo blog.

Fins aviat!

Whatsapp T'ajudem